logga2
 

Lillemor Larsson                          Nr 3
Akvarell och akrylmåleri


Bjärlandavägen 66
466 94 Sollebrunn
0322-414 70, 0705-341 470

www.li-la.se

lillemor.larsson@li-la.seVägbeskrivning: Från Sollebrunn, kör till Stora Mellby. Sväng höger mot Bjärlanda. Efter ca 2 km, tag vänster mitt i backe.


 

Det är roligt att se fram emot konstrundan i september. Det är en del som ska ordnas innan som information med folder, annonser, artiklar, hemsida och Facebook. Vi delar upp arbetet så att alla är engagerade.

Efter det kan man ägna sig åt konsten, att måla, teckna eller vad det kan vara. Vi är en grupp med lite olika uttryck, måleri, vävning, keramik mm.

Jag målar akvarell. Det är det roligaste att pyssla med. Jag gillar när färger och vatten lever sitt egna liv och bildar egna mönster men också att teckna med pensel eller tusch.

För det mesta blir det färgstarkt på papperet i glada färger. Mina bästa färger varierar, det kan var rött, gult, ultramarinblått en period och indigo, grönt, orange en annan. Humöret växlar och då växlar fokuset på färgen. Men det är lekfullheten i målandet som känns bäst, att ha roligt, att kunna glömma vardagen emellanåt och att finna lugn och nyfikenhet i skapandet.

Jag inspireras av naturen och årstiderna. Jag bor ju nästan mitt i spenaten så det är mycket blommor och växter runt om vår gård. Men varje år åker jag på en målarresa till västkusten där det finns mycket andra färger och annat ljus. Havet och himmelen, båtar som seglar eller står förankrade vid hamn. Mina favoritplatser är Fjällbacka och Bovallstrand. Jag gillar de ljusgula intill ljusröda färgerna i klipporna, det känns magiskt.

Jag har en ateljé hemma där jag målar och har min utställning. Idag får jag ofta besök av mina barnbarn som älskar att måla både på papper och på sig själva.

Lillemor Larsson