logga2
 


Maia Alverby

Måleri 

Anstorpsvägen 44, 44172 Sollebrunn
0707-100139 (sms)
maiia@telia.com

Vägbeskrivning:
Från Gräfsnäs - Kör ca 300 m norrut till den gula skylten Anstorp/Saxebo där Du tar till vänster. Se upp! Det är en lurig avfart. Kör ca 2,5 km rakt fram. När Du passerar en liten stuga på vänster hand har Du ytterligare ett par hundra meter till nästa avfart där Du tar till vänster. Följ stenmuren och parkera vid ateljén eller ladan.
 
Från Sollebrunn - Kör mot Gräfsnäs ca 6 km till den gula skylten Anstorp/Saxebo där Du tar till höger. Kör ca 2,5 km rakt fram. När Du passerar en liten stuga på vänster hand har Du ytterligare ett par hundra meter till nästa avfart där Du tar till vänster. Följ stenmuren och parkera vid ateljén eller ladan.


"De senaste åren har jag inte målat så mycket då jag håller på och skriver böcker för hälsa och välmående. Men måleriet har alltid varit en inre angelägenhet för mig. Jag har ritat och målat så långt tillbaka som jag kan minnas. I vuxen ålder har jag gått en del utbildningar. Bland annat på Domens konstskola, KV Konstskola båda i Göteborg. Billströmska på Tjörn.

Det har inte heller blivit så många utställningar de senaste åren. Det har inneburit att jag har samlat på mig en mängd bilder. Det är en spännande obruten serie där man kan följa min utveckling på flera plan. Jag kallar utställningen för En berättelse i bilder över flera tidsskeenden.

I slutet av 90-talet övergav jag oljan och målar numera främst i akryl. Ibland med en teknik som jag kallar för akvarellic. Det vill säga akrylfärger målade med en flödande akvarellteknik.
Motiven handlade till en början mest om naturen. Blommor, skog och landskap. Under en period har jag målat abstrakta bilder för att sedan övergå till fantasihus målade med akvarellikteknik. Numera målar jag mest änglar. Det började med att jag försökte måla änglaansikten. Det gick inte så bra. Jag hade en bild framför mig hur jag ville att det skulle se ut. Det lockade mig så mycket att jag åkte till Valamo kloster i Finland för att lära mig måla ikoner. Efterhand har jag bearbetat och sökt efter att översätta ikonansiktet till hur jag vill att mina änglaansikten ska se ut. Det kommer jag troligtvis att hålla på med ett bra tag framöver.

Jag tar gärna emot besök i ateljén. Eftersom jag har en obenägenhet att inte vilja svara på okända nummer är det bästa om Du smsar så hör jag av mig till Dig så kan vi kommer överens om en tid."