Maria Leek
Måleri och slöjd
0706-004507


Maria Leek
Inspiratör, konstnär och healer.
 
Måleri och slöjd
 
 
 
För över 20 år sedan gick min första målarkurs i Inspirativ målning.
Jag hade tidigare gått förberedande konstutbildning och provat många olika former av kortare kurser i konst och konsthantverk. Men det hade aldrig känts rätt.
Första gången jag målade Inspirativ målning tänkte jag: ”Det är så här det ska vara att måla”. Jag kände flöde, lust och kreativitet … men också smärta, trötthet och motstånd.
Jag fick hjälp att ta mig igenom mina egna begränsade tankar på prestation, på vad som är fint och fult och en fantastisk befriande känsla flöt genom min kropp. Färger och former fullständigt flödade ut på tapetrullarna. Inga krav! Jag följde bara min känsla. En helt fantastisk upplevelse.
 
Jag var äntligen hemma!
 
Tekniken går ut på att hela tiden följa känslan i val av färg och form. Man låter det inre barnet och sin egen kreativitet ta plats. Låta färger och former flöda fritt fram på papperet. Ibland blir det fult och ibland kan man se det mest fantastiska i sin lek med färger och former.
 
Inspirativ målning är inte bara måleri, det är även en form av personlig utveckling som ger en ökad förståelse av sig själv och ger dig en möjlighet att komma i kontakt med ditt inre.
 
Slöjd
 
Innan jag kom till Alingsås levde jag med Samer i södra Lappland. Jag visar även lite slöjd i skinn och horn inspirerad från den samiska kulturen.
 
 
Välkommen till det fria skapandet!
 
För dig som är intresserad anordnar jag även kurser i inspirativ målning.
 
 
Maria Leek
www.marialeek33@gmail.com
tel. 070 600 45 07