logga2
 

Samarbeten

I år är vi glada över våra nya samarbeten! Dels inom konsten med Colorister i Väst och Gräfsnäs konstgrupp, samt med Bjärkebygdens Trädgårdsdag som i år äger rum samtidigt som vår konstrunda!
 

Gräfsnäs Bygdegård Gräfsnäs Bygdegård

Colorister i Väst
Colorister i Väst är en öppen verkstad där kreativa personer träffas en gång i veckan i Gräfsnäs Bygdegård. Vi arbetar med olika hantverk, måleri och poesi. Alla är välkomna att delta i våra träffar där vi är sociala och stödjer varandra.  

Equmeniakyrkan Gräfsnäs Equmeniakyrkan Gräfsnäs

Gräfsnäs konstgrupp  
Vi är en grupp på ca 10 personer i varierande åldrar som träffas på torsdagar i Gräfsnäskyrkan där vi går en målarkurs genom Bilda. De flesta av oss målar i akvarell, men även gouache och akryl används. Gruppen startades 2009 och vår konstnärliga ledare är Irene Lidvall Gullersby. Sommaren 2011 hängde vi vår första utställning tillsammans i Gräfsnäskyrkan och har hängt där under många somrar. 

När vi träffas brukar vi måla, fika och gå igenom något ämne varje gång. Det vi tar upp kan vara olika konstnärer och tekniker, hur man lägger skuggor och vad man kan tänka på när man ska rama in sitt konstverk. I slutet av våra träffar brukar vi titta på varandras konstverk som vi arbetat med under kvällen och ge varandra tips och råd på hur kan arbeta vidare.

Flera av oss har även hängt ut på andra ställen, så som Korpens Lustgård i Alingsås och Equmeniakyrkan i Vårgårda.
 

Bjärkebygdens Trädgårdsdag
Den 4 september kl 10-16 äger Bjärkebygdens Trädgårdsdag rum i Sollebrunn, med bland annat marknad och inspirerande föreläsningar!