logga2
 


Klara Grunnegård
                           
Broderi & akvarell

Gendalenvägen 35, Sollebrunn
0733-398503
klara.grunnegard@gmail.com

Instagram: klaraskonstkonto

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek. 

"Jag började brodera hösten 2019 så är fortfarande väldigt ny inom detta. Jag har dock alltid gillat att skapa med händerna, målat teckningar, stickat och även gjort enklare smycken. 
Inspirationen kommer från naturen och jag skulle säga att jag fortfarande är i upptäcksstadiet, där jag hittar nya tekniker och lär mig av andras konstverk. Något som jag redan har fastnat för är att använda olika texturer i samma verk så det blir lite 3D känsla. 

Upcycel är en ide som jag gillar starkt, där man på något sätt gör om ett plagg eller annat material som man inte längre använder och gör detta till något nytt och användbart, och tänker utforska detta lite mer än vad jag redan gjort.

Jag började väldigt nyss med Akvarell, men har verkligen fastnat för det. Det är på ett sätt lättare än att brodera, och än så länge känner jag att jag inte har något krav på mig själv. Det går fort och är "lätt och ledigt" om man jämför med broderiet, där jag måste tänka mer och ha klart för mig vilka färger jag vill använda så jag slipper dra upp en massa tråd. När det kommer till akvarell så jobbar jag snabbt och oftast med vått i vått, speciellt i början till bakgrunden. Det enda "jobbiga" med detta är att det torkar ganska långsamt och jag använder inte hårfön för att torka det snabbare (jag tycker ljudet förstör det mysiga med målandet). Men då är det tur att jag hat fler block så att man kan måla på flera samtidigt och växla medan det torkar!"