logga2
 


Maia Alverby

Måleri 

Anstorpsvägen 44, 44172 Sollebrunn
0707-100139 (sms)
maiia@telia.com

Vägbeskrivning:
Från Gräfsnäs - Kör ca 300 m norrut till den gula skylten Anstorp/Saxebo där Du tar till vänster. Se upp! Det är en lurig avfart. Kör ca 2,5 km rakt fram. När Du passerar en liten stuga på vänster hand har Du ytterligare ett par hundra meter till nästa avfart där Du tar till vänster. Följ stenmuren och parkera vid ateljén eller ladan.
 
Från Sollebrunn - Kör mot Gräfsnäs ca 6 km till den gula skylten Anstorp/Saxebo där tar Du till höger. Sedan samma vägbeskrivning som ovan.

 

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek. 


Min historia inom måleriet
"Måleriet har alltid varit en inre angelägenhet för mig. Jag har ritat och målat så långt tillbaka som jag kan minnas. I vuxen ålder har jag gått en del utbildningar. Bland annat på Domens konstskola, KV Konstskola båda i Göteborg. Billströmska på Tjörn.

I slutet av 90-talet övergav jag oljan och målar numera främst i akryl. Ibland med en blandteknik som jag kallar för akvarellic. Det vill säga akrylfärger målade med en flödande akvarellteknik.
Motiven handlade till en början mest om naturen. Blommor, skog och landskap. Under en period har jag målat abstrakta bilder för att sedan övergå till fantasihus målade med akvarellikteknik. Numera målar jag mest änglar. Det började med att jag försökte måla änglaansikten. Det gick inte så bra. Jag hade en bild framför mig hur jag ville att det skulle se ut. Det lockade mig så mycket att jag åkte till Valamo kloster i Finland för att lära mig måla ikoner. Efterhand har jag bearbetat och sökt efter att översätta ikonansiktet till hur jag vill att mina änglaansikten ska se ut. Det kommer jag troligtvis att hålla på med ett bra tag framöver.

Är Du nyfiken på vad jag gör?
Jag tar gärna emot besök i ateljén. Eftersom jag har en benägenhet att inte vilja svara på okända nummer är det bra om Du smsar. Då hör jag av mig till Dig så kommer överens om en tid vi kan ses. Välkommen!"