logga2
 


Terése Arvidsson 

Måleri & teckning

Skiftesladan i Gräfsnäsparken
Kungsallén 35, Sollebrunn
0709-169489
terese.arvidsson@gmail.com

Instagram: teresearvidsson
Facebook: teresearvidsson
www.teresearvidsson.se
 

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek. 

"I mitt huvud pågår ständigt nya målningar. Överallt ser jag motiv som jag skulle vilja göra min egen version av. Jag vill visa andra det jag ser i motivet - hur ljuset faller på en gren, eller skuggornas form på en kind.

Jag har tecknat mycket hela mitt liv, men måleriet är nytt sedan några år tillbaka. Jag målar mest i olja, men också i akvarell. Tecknar även i blyerts och andra tekniker, och en del av de illustrationer jag gör trycks upp som posters/ art prints. 

Oljemåleriet är för mig ett sätt att vara helt fri. Oljan har inga begränsningar, man kan alltid ändra, torka bort eller måla över. Mina motiv varierar mycket, men återkommande är naturen. Gällande motiv i oljemåleriet fastnar jag ofta för hur ljuset faller, hur skuggorna spelar. 

Jag är bosatt i Göteborg, men är uppvuxen i Gräfsnäs. Det är i Gräfsnäs Slottspark jag firat varje midsommar, lärt mig simma, tittat på vitsipporna om våren, och ett stenkast bort spelat fotboll hela min uppväxt. Det är tredje året jag är med i KonstAnten och i år ska jag ställa ut i den lilla skiftesladan i Gräfsnäsparken, bredvid soldattorpet och lekplatsen!"

Varmt välkomna!
/Terése